VIII Trobada d’estudiosos

Del 21 al 22 de novembre d’aquest any 2013, i coincidint amb la commemoració del Mil·lenari de Matadepera, se celebrarà la VIII Trobada d’estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Les trobades d’estudiosos neixen l’any 1987, concretament el 18 de desembre. L’organitzaren el Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, amb col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona, i els ajuntaments de Matadepera i Terrassa. Aquesta primera trobada es va fer al Casal de Cultura de Matadepera i tenia com a objectiu “aplegar els diferents estudiosos del massís en els àmbits respectius a fi de fomentar l’intercanvi i la comunicació interdisciplinària entre els grups, els organismes i les persones que hi assistiren” (extret de l’edició de les comunicacions de la primera trobada).

Així doncs, i fins a l’actualitat, les trobades d’estudiosos han estat un aparador on la societat científica ha pogut presentar els seus treballs de gestió, zoologia, botànica, patrimoni històric, ecologia i geologia.

Les excavacions que es van fer a la cova de les Ànimes o a la del Frare, situades al parc natural, han permès conèixer la prehistòria de Matadepera: i van ser en aquestes trobades d’estudiosos on professionals de l’arqueologia com l’Araceli Martín van presentar les seves ponències en referència a aquests jaciments. Són, doncs, una oportunitat per difondre estudis al voltant de Sant Llorenç del Munt, en alguns casos relacionats directament amb Matadepera, motiu pel qual aquesta VIII trobada s’inscriu en el nostre Mil·lenari.

Tant si voleu sol·licitar la inscripció com a ponent a les trobades, com si esteu interessats a assistir-hi com a oients (gratuïtament), haureu d’emplenar aquest formulari d’inscripció. També podeu presentar un pòster si heu realitzat recentment (la última Trobada fou al 2011) un estudi i voleu que s’exposi un pòster amb informació durant les trobades (podeu descàrregar el model de pòster des d’aquesta adreça).

Deixa un comentari