Campanya de recollida de fotografies

Algunes fotografies de l'Arxiu Municipal de MatadeperaFotografia: Procediment tècnic que permet d’obtenir imatges permanents mitjançant un dispositiu òptic que produeix una imatge real sobre una capa fotosensible.
Document: document tota expressió en llenguatge oral, escrit, d’imatges o de sons, natural o codificat, recollida en qualsevol mena de suport material, i qualsevol altra expressió gràfica que constitueixi un testimoni de les funcions i les activitats socials de l’home i dels grups humans, amb exclusió de les obres d’investigació o de creació.

Aprofitant l’excusa del Mil·lenari, i sota el concepte de la cessió de documents fotogràfics, es va encetar una campanya al maig de 2013 l’objectiu de la qual fou recuperar fotografies del monestir de Sant Llorenç del Munt. La campanya estava oberta a qualsevol persona que fos propietària de fotografies del monestir, i on es valorava l’antiguitat de les fotografies front a d’altres aspectes. L’objectiu final era fer difusió de les fotografies en un acte que es va celebrar el 27 de setembre a les 20 h. del vespre, al Casal de Cultura.

L’altre gran objectiu de la proposta que us fem és la intenció d’apropar-vos a l’Arxiu Municipal de Matadepera, per tal que conegueu un servei que té com a missió la conservació del patrimoni documental de Matadepera i la seva difusió i accés de cara a investigadors, estudiants i ciutadans en general. Per aquest motiu, si us interessa fer una cessió o donació de documentació per tal que formi part dels fons documentals de l’Arxiu Municipal, el personal del propi Arxiu us assessorarà.

Podeu contactar mitjançant munuerabj@matadepera.cat.

Deixa un comentari