Recursos

En aquesta pàgina podreu trobar articles i publicacions diverses. Si voleu, podeu descarregar els fitxers amb un clic dret i l’opció “Anomena i desa la destinació…”.

La Mola. Resum històric  Reproducció facsímil d’un fulletó editat el 1935 pel Centre Excursionista de Terrassa. Es va editar en motiu de la festa popular celebrada a la Mola el dia 3 de juny del 2001, en commemoració del setantè aniversari de la declaració com a monument historicoartístic del monestir de Sant Llorenç del Munt. Edita l’Ajuntament de Matadepera amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Catàleg de béns arquitectònics i arqueològics  El POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Matadepera), aprovat l’any 2009, inclou un catàleg de béns arquitectònics i arqueològics. A més de les fitxes dels diversos elements patrimonials, hi trobareu tot un apartat introductori on, a més de tot allò referent a la legislació en matèria de protecció del patrimoni, trobareu informació com ara la evolució urbanística de Matadepera.

Monasterio de Sant Llorens de Munt : memoria descriptiva. Es tracta d’una monografia de l’arquitecte Elias Rogent, recuperada per Bonaventura Bassegoda i Amigó a principis del segle XX. La podeu consultar al dipòsit digital de la UAB.

L’annexió de can Pobla a la Parròquia de Matadepera. Article inèdit del sr. Joan-Antoni Ferran que ens ha fet arribar per compartir-ho amb tot aquell interessat en la transcripció d’un conveni que tracta, en part, la història del monestir de Sant Llorenç del Munt.

—————————————————————————————————————-

També afegirem enllaços a pàgines que contenen dades en relació a diverses matèries que tractem en aquest bloc. No som pas responsables, però, de la veracitat, ni de la qualitat, de la informació que aquestes pàgines webs o blocs ofereixen:

Us recomanem la pàgina del restaurant La Mola i els seus continguts sobre el monestir i la seva història.
Matadepera a l’enciclopèdia.cat. 
Matadepera a la Viquipèdia.
El monestir a la Viquipèdia.
Pobles de Catalunya, una guia de patrimoni amb una breu descripció, i fotografies, del monestir.
La pàgina de l’Arxiu Municipal de Matadepera.