La restauració de l’últim molí: can Vinyers i els Tallers Surià

El molí restaurat (foto de Míriam Vila).

El molí restaurat (foto de Míriam Vila).

Diumenge 22 de febrer, a les 11 h. del matí, s’inaugura la restauració del molí de vent de can Vinyers. Gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, i a l’empresa Molins Tarragó, l’Ajuntament de Matadepera ha pogut recuperar l’últim molí del poble, com a imatge d’un passat on el subministrament d’aigua es feia amb l’ajuda d’aquests gegants. Mitjançant una bomba, el seu mecanisme permetia extreure d’aigua sense força manual, ja des de la segona meitat del segle XIX.

A Matadepera ens consten proves gràfiques i documentals de diversos molins de vent, instal·lats als pous de diverses cases o torres. El de can Vinyers era d’una petita empresa de Sabadell: els tallers Surià, que també s’encarregaren d’algun altre molí com un prop del passeig Arnau, a la casa Torres. Alguns descendents d’aquesta família viuen actualment a Matadepera, han recopilat documentació i participen de l’acte d’inauguració.

Us esperem diumenge 22 de febrer, davant del molí, per celebrar la recuperació d’un element patrimonial i un símbol de la nostra memòria històrica.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s