Campanya de recollida de fotografies del molí de Can Vinyers

Coincidint amb la restauració de l’antic molí de vent de Can Vinyers, s’ha impulsat una nova campanya de recollida de fotografies tant del vell molí com de l’antiga masia de Can Vinyers i els seus voltants.

A banda de les fotografies de la zona de Can Vinyers, també s’estan recollint imatges antigues dels altres molins de vent que hi havia al municipi. Els molins s’utilitzaven per facilitar l’obtenció d’aigua dels pous que es van obrir per abastir zones de la població, o torres d’estiueig que demandaven un volum major de litres d’aigua. Tot i que els primers molins ja es poden datar al segle XIX (especialment a la segona meitat), serà a partir de 1910 quan més molins es construeixin en les diverses cases i torres, per una necessitat major davant el creixement urbanístic del poble. El molí de vent de Can Vinyers, que podria datar de la segona meitat del segle XIX, va sofrir diverses modificacions, i al segle XX passarà de ser un molí de ramell a un de pales.

Les persones que conservin fotografies de Can Vinyers i del seu molí de vent, així com dels altres molins que es van construir en diverses zones o cases del poble, les poden enviar al correu de la Gaseta, lagaseta@matadepera.cat, o bé, portar-les a l’Arxiu Municipal (Sant Quirze, 2; 93 730 17 77), si no tenen la possibilitat d’escanejar-les.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s