Wiki Loves Monuments: una fotografia de La Mola

Wiki Loves Monuments és una iniciativa que va néixer l’any 2010, als Països Baixos, i que consistia en fotografiar el patrimoni cultural que ens envolta i contribuir a la creació d’un repositori de fotografia amb llicència lliure. Una iniciativa que a l’any 2011 es realitzà a nivell europeu, i el 2012 esdevenia mundial. Com a anècdota, el concurs fotogràfic té el Guinnes en participació tant a l’any 2011, com al 2012.

Com llegim a la web de Wiki Loves Monuments “les fotos es carregaran a Wikimedia Commons sota una llicència lliure, per tant aquestes podran ser utilitzades per qualsevol persona, per a qualsevol propòsit, sempre que es reconegui l’autoria. Moltes de les fotos apareixeran a la Viquipèdia, la major enciclopèdia del món, i totes estaran disponibles per descarregar de forma gratuïta“. Una proposta interessant que presenta fotografies d’autor sense drets d’explotació, per compartir i utilitzar lliurement. I aquest any del Mil·lenari, curiosament el guanyador de Catalunya ha estat Mikipons amb una fotografia del monestir de Sant Llorenç del Munt.

Fotografia de La Mola. Autor: Mikipons

Fotografia de La Mola. Autor: Mikipons

Us recomanem una aplicació per android, que podreu utilitzar amb els vostres dispositius mòbils, que us permetrà participar en el concurs localitzant els monuments que teniu a prop i fent fotografies que podreu pujar al moment. Recordeu, però, que només es pot participar durant el mes de setembre!

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.wikilovesmonuments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s