A un dia de la VIII Trobada d’Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Un dels actes més destacats d’aquest any del Mil·lenari és la vuitena Trobada d’Estudiosos de Sant Llorenç del Munt, que la Diputació de Barcelona porta a Matadepera. Hi trobareu més informació seguint aquest enllaç.

Demà dijous 21 de novembre, durant tot el dia (9:30 a 13:45, i 16:00 a 19:30), tots aquells que s’hagin inscrits com a oients podran assistir-hi a un bon grapat de presentacions de projectes i estudis de recerca en diversos camps com ara la gestió del Parc Natural, la fauna, l’educació ambiental i l’ús públic, el patrimoni històric i cultural, l’ecologia, la vegetació i la geologia. En resum, una trobada que ha d’enriquir el coneixement que, com a societat, tenim de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Volem destacar algunes de les ponències per tal que el lector es faci una idea del que pot aportar aquesta trobada d’investigadors, professionals de diversos camps i estudiosos. És només una mostra aleatòria de les 33 ponències de 10 minuts que conformaran aquesta trobada:

– L’estudi de l’ecologia del senglar, per part d’Àngel Miño (Oficina Tècnica de Parcs Naturals).
– Restauració del camí de la cova del Drac a la Mola, per part d’Elias Gangonells, Bet Mota i Albert Sorolla (Naturalea Conservació, sl).
– Recerca i estudi de la fauna invertebrada descoberta a les cavitats del Parc Natural, per Josep Pastor (Federació Catalana d’Espeleologia).
– Diplomatari dels anys 1101 – 1230 del monestir de Sant Llorenç del Munt, per Javier Robles.
– La resposta de les comunitats d’animals terrestres als incendis forestals, per Xavier Santos (Universidade do Porto).
– Redescobriment de l’esperó de Bolòs (Delphinium bolosii), per Joaquim Pérez i Àngel M. Hernández (Centre Excursionista de Terrassa).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s