Gaseta de Matadepera – novembre

A dos mesos de finalitzar l’any del Mil·lenari de Matadepera, la Gaseta dedica la seva “Editorial” a fer una reflexió sobre la memòria històrica i el passat.

Un poble mil·lenari

Un poble mil·lenari

Amb el títol “Un poble mil·lenari”, la redacció de la Gaseta destaca la recuperació d’aquells fets històrics que configuren un poble; i la memòria generacional que ens permet testimoniar els canvis en un poble i una societat en constant transformació. Destaca com l’Arxiu Municipal de Matadepera i la regidoria de Cultura han treballat, conjuntament amb entitats i associacions, per difondre i apropar aquests mil anys d’història.

A més d’aquest text introductori, hi ha una notícia referent a la Trobada d’Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, que se celebrarà els dies 21 i 22 de novembre. Les inscripcions d’aquells investigadors que vulguin presentar una comunicació finalitzen aquest dimarts dia 5 de novembre.

L’apartat dedicat a la història de Matadepera, que s’ha anat publicant durant tot aquest 2013, presenta un resum històric de la història del monestir de Sant Llorenç del Munt. Per últim, l’entrevista està dedicada a l’ex-arxiver de Matadepera, Vicenç Ruiz Gómez, que conjuntament amb Pere Puig, Javier Robles, Joan Soler i Alan Capellades publicaran la continuació del Diplomatari de Sant Llorenç del Munt on la va deixar Pere Puig.

Trobada d'estudiosos

Trobada d’estudiosos

Resum històric del monestir

Resum històric del monestir

Entrevista a Vicenç Ruiz

Entrevista a Vicenç Ruiz

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s