Gaseta de Matadepera – agost

Aquest agost es pot considerar el mes central del Mil·lenari de Matadepera, i a la Gaseta trobem tot un seguit de notícies que en fan referència. En primer lloc, destaca la ja pròxima Festa Major, dedicada al nostre Mil·lenari. Els actes habituals de les festes faran referència a la commemoració d’aquests mil anys del municipi.

La Festa Major del Mil·lenari

La Festa Major del Mil·lenari

Podeu consultar el programa de les festes al següent enllaç.

L'Auca del Mil·lenari

L’Auca del Mil·lenari

Al programa de Festa Major trobareu una còpia en paper de l’Auca del Mil·lenari. Amb imatges de l’Edi, el text és obra de Joan Comasòlivas, arxiver de l’Arxiu Històric de Sabadell i fill de Matadepera.

La festa de Sant Llorenç

La festa de Sant Llorenç

Destaca, també, aquest número de la Gaseta, la festa de Sant Llorenç, que es va celebrar el passat dia 10 d’agost, coincidint amb la data del Mil·lenari. Això va suposar una gran participació. La imatge del sant, a més, la van portar dones.

A l’apartat dedicat al Mil·lenari, trobem un text relatiu a la data del 10 d’agost del 1013. Us convidem a llegir-ho a continuació:

Un 10 d'agost del 1013

Un 10 d’agost del 1013

Per últim, l’entrevista feta a en Pere Roca i Fabregat esdevé una bona oportunitat de conèixer una petita part de la història econòmica i social de Matadepera. També trobareu una breu referència biogràfica d’aquest historiador. Si esteu interessats en la seva bibliografia, us recomanem fer una cerca en pàgines com ara RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert).

L'entrevista a en Pere Roca Fabregat

L’entrevista a en Pere Roca Fabregat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s